
چرا نان سفید و بدون سبوس را باید از رژیم غذایی حذف کنیم؟
نان؛ ستون بدن است.
امام صادق علیه السلام: اِنَّما بُنِیَ الْجَسَدُ عَلَی الْخُبْزِ؛ تن آدمی بر نان بنا شده است.
رهبر معظم انقلاب در راستای سبک زندگی اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی می فرمایند: برنامه غذایی مردم باید اصلاح شود و همچنین در سخنرانی نوروزی سال 1387 در مشهد مقدس فرمودند: ضایعات 30 درصد نان یک عیب ملی تلقی می شود که باید اصلاح شود.
مصرف نان سبوس گیری شده = ابتلا به دیابت و بیماری قند خون
براساس بررسی های به عمل آمده توسط دانشگاه هاروارد آمریکا، علت اصلی ابتلا به دیابت مصرف نانهای سبوس گیری شده است. (فصلنامه تغذيه- سال دوم- شماره 5- وزارت علوم تحقيقات و فن آوری)
در فرآیند سبوس گيري از گندم،
%60 کلسیم
%77 منيزيم
%78 روی
%89 كبالت
%98 ويتامين e
%80 ويتامين های ب1 و ب3
%75 اسيد فوليك
و مقادير زيادي فيبر دور ريز می شود.
دکتر ملکوتی رئيس انستيتو آب و خاک وزارت جهاد کشاورزي طی نامه اي در تاريخ 72/05/21 به رئيس جمهور می نويسد: باجدا شدن سبوس از گندم 85 درصد املاح معدنی گندم دورریز می شود
مصرف نانهای سفيد و سبوس گيري شده منجر به افزايش بيماريهای قلبی می گردد كه عامل شماره 1 مرگ و مير در جامعه است. (مركز تحقيقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشكی اصفهان.نشريه تخصصی1380.)
مضرات سبوس گيری
1- حذف سيليس: سيليس اساس ساختمان دندانها و استحكام استخوانهاست و به كمك اكسيژن هوا قلب وكليه ها را تقويت می كند. كمبود سيليس يكی از علل بروز ديابت يا قند خون است.
2- حذف فسفر: ماده ای لازم برای فعاليت مغز و سلسله اعصاب و جذب كلسيم برای بدن است.
3- حدف منيزيم: نبود آن علت اساسی بروز بسياري از سرطانهاست.
4- حذف آهن: كمبود آن كم خونی می آورد.
5- حذف فلئور: وجود آن براي ميناي دندان ضروری است.
نان سفيدی كه امروز به شكل نان حجيم يا نان لواش توليد می شود، عامل سرطان روده در بدن است
مصرف نان سفيد سالانه 1/5سانتی متر دور کمر شما را افزايش می دهد. حتی الامکان از نان سفيد مصرف نکنيد. استفاده مداوم از نان سفید باعث ابتلا به کم خونی، چاقی بیشتر، افزایش کلسترول، تری گلیسیرید، قند خون و افزایش بیماریهای قلبی می گردد که عامل اصلی مرگ و میر در جامعه است.
خطرات جداسازی سبوس از گندم
-1 كاهش شادابی جامعه
2- كاهش ايمنی در برابر ويروسها
3- كاهش مقاومت در برابر انواع عفونت ها
روزنامه واشنگتن پست: زنانی كه از غلات سبوس دار استفاده می كنند بيش از ديگر زنان عمر می كنند.
پيامبر (ص) در طول عمرشان نـان سـفيـد نخوردند. (كتاب سنن النبی)
نان ما اصلاحات می خواهد.
بهترین نان، نانی است که: از ترکيب آرد گندم کامل و جو کامل درست شده باشد.
نان كامل = آرد كامل + خواب كامل
چند نوع آرد وجود دارد و كدام يك بهتر است؟
- آرد سبوس دار با 7 درصد سبوس گيری
- آرد سبوس گرفته با 12 درصد سبوس گيری
- آرد ستاره: با 18درصد سبوس گيری
- آرد نول : با بيش از 30 درصد سبوس گيری
علت عدم استقبال نانوايان فانتزی از آرد سبوس دار اين است كه سبوس آرد مانع افزايش حجم در نانشان می گردد.
ميزان توليد سبوس در كشور:
ساليانه حدود 1/500/000 تن سبوس در كشور توليد می شود كه عمده آن به مصرف دام می رسد.
مقدار آهن و کلسیم موجود در نان کامل برای تأمین نیازهای بدن کافیست. به شرطی که عمليات تخمير خوب صورت بگيرد و اسيد فيتيك خمير نابود شود و املاح آن آزاد گردد. حذف سبوس از نان، يكی از علل شيوع ديابت-سرطان كلون و بيماريهای قلبی است. آرد بايد 7 درصد باشد نه 20 درصد.
با مصرف 300 گرم نان خوب (روزی 2 عدد نان سبوس دار) :
%50 پروتئين
%60 ويتامين ب1
%40 كلسيم
80 % آهن
مورد نياز خود را تامين كنيد.
اگر نان شما ازخمير ورآمده تهيه شود، ديگر نيازی به خوردن قرص و دارو نخواهيد داشت. اگر نتوانيم مشكل تخمير نانهايمان را برطرف كنيم بايد منتظر شيوع هرچه بيشتر بيماريهای غير واگير (چاقی- سكته- قند و چربی خون) و مرگ زودرس خود باشيم.
با مصرف نان سبوس دار، طول عمر خود را بالا ببریم.
تنور دوار با باند گلی
فرق نان ساده وكنجدی چيست؟
- کنجد روی نان باید سیاه باشد نه سفید والا جذابیتی ندارد.
- کنجد نباید پوست گیری شود و 15 درصد فیبر آن را مثل سبوس گیری از گندم دور بریزیم.
- کنجد سرشار از آهن و کلسیم است و باعث غنی سازی نان می شود.
- کنجد باعث زیباسازی و برشته سازی نان می شود.
- کنجد عطر و طعم و ارزش غذائی نان را دوچندان می سازد.
گلوتن چيست؟ گلوتن، چسب خمير است.
در این مقاله به مضرات نان سفید پرداختیم و بیماریهایی که در نتیجه استفاده آن پدید می آید را بررسی کردیم.
حجت الاسلام محمد شمسایی